Op woensdag en vrijdag ben ik werkzaam op de humane praktijk Fysiotherapie Schuilenburg. Ik ben hier algemeen fysiotherapeut waarbij ik me heb gespecialiseerd in de ruiterfysiotherapie. Dit doe ik o.a. met behulp van de flexchair, analyse van beeldmateriaal, oefentherapie en hands on behandelingen.  

Ruiters kunnen de volgende klachten ervaren:

  • Pijn of stijfheid tijdens of na het paardrijden
  • Instructie van de instructeur moeilijk kunnen opvolgen
  • Voorkeurskant van paard of ruiter
  • Problemen met onafhankelijke zit of niet mee kunnen bewegen met het paard
  • Terugkerende klachten van het paard


Veel ruiters sporten of bewegen weinig naast het paardrijden. Dit is eigenlijk jammer, want door dit wel te doen kan de zit op het paard worden verbeterd. Met ruiterfysiotherapie wil ik dan ook bijdragen aan  een gezonder lichaam doordat kracht, mobiliteit, snelheid, uithoudingsvermogen en co√∂rdinatie toenemen door training. Dit verlaagt de kans op blessures bij ruiter en paard. 


Bij ruiterfysiotherapie wordt gekeken naar de houding van de ruiter en de invloed hiervan op het paard. Indien behandeling in de praktijk onvoldoende is kan hiervoor ook beeldmateriaal worden gebruikt of een sessie te paard of op joker.

Ruiterfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In uw polis staat voor hoeveel behandelingen dit is. Fysiotherapie Schuilenburg heeft met alle verzekeraars een contract.

Meer informatie over fysiotherapie Schuilenburg is te vinden op; fysio-schuilenburg.nl