Samenwerkingen

Hondenschool Houten

De instructeurs zien tijdens het lesgeven al jaren erg veel honden. Zij herkennen daarom goed wanneer een hond ander gedrag vertoont als normaal. Als ze vermoeden dat de oorzaak een lichamelijke klacht is sturen zij de hond door naar de dierenarts en/ of de dierenfysiotherapeut. Hondenschool Houten heeft ook beschikking tot een goede gedragstherapeut. Door de samenwerking met hondenschool Houten krijgen leden de intake en één vervolgbehandeling € 10,- korting. Meer informatie kunt u vinden op: www.hondenschoolhouten.nl

Gedragstherapeut

Klachten bij de hond kunnen voor gedragsverandering zorgen. Door omstandigheden tijdens deze klachten kan het soms zo zijn dat er een blijvend probleem ontstaat, bijvoorbeeld in omgang met andere honden. Dan is het verstandig om hier samen met een gedragstherapeut een oplossing voor te zoeken. 

Op Woensdag en Vrijdag ben ik werkzaam op de humane praktijk Fysiotherapie Schuilenburg. Ik ben hier algemeen fysiotherapeut waarbij ik me heb gespecialiseerd in de ruiterfysiotherapie. Dit doe ik o.a. met behulp van de flexchair, analyse van beeldmateriaal, oefentherapie en manuele behandelingen.  

Ruiters kunnen de volgende klachten ervaren:

  • Pijn of stijfheid tijdens of na het paardrijden
  • Instructie van de instructeur moeilijk kunnen opvolgen
  • Voorkeurskant van paard of ruiter
  • Problemen met onafhankelijke zit of niet mee kunnen bewegen met het paard
  • Terugkerende klachten van het paard


Veel ruiters sporten of bewegen weinig naast het paardrijden. Dit is eigenlijk jammer, want door dit wel te doen kan de zit op het paard worden verbeterd. Met ruiterfysiotherapie wil ik dan ook bijdragen aan  een gezonder lichaam doordat kracht, mobiliteit, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie toenemen door training. Dit verlaagt de kans op blessures bij ruiter en paard. 


Bij ruiterfysiotherapie wordt gekeken naar de houding van de ruiter en de invloed hiervan op het paard. Indien behandeling in de praktijk onvoldoende is kan hiervoor ook beeldmateriaal worden gebruikt of een sessie te paard of op joker.

Ruiterfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In uw polis staat voor hoeveel behandelingen dit is. Fysiotherapie Schuilenburg heeft met alle verzekeraars een contract, met als uitzondering de verzekering Zorg en Zekerheid.  

Meer informatie over fysiotherapie Schuilenburg is te vinden op; fysio-schuilenburg.nl