Over mij

Het is voor mij al sinds mijn vroege jeugd duidelijk dat ik later met dieren zou gaan werken. De keus om paardenhouderij management te gaan studeren na de middelbare school was dan ook snel gemaakt. Ik vond dit echt een ontzettend leuke sector maar ik wist niet helemaal zeker of ik in dit beroep verder wilde. Na enige oriĆ«ntatie wist ik het, ik wilde dierenfysiotherapeut worden. Hiervoor moest ik eerst humane fysiotherapie afronden en in 2016 mocht ik daarvoor mijn diploma in ontvangst nemen. Sinds 2016 tot op heden werk ik woensdag en vrijdag bij fysiotherapie Schuilenburg in Amersfoort als humane fysiotherapeut.  Meteen na het behalen van mijn diploma humane fysiotherapie ben ik begonnen aan de studie dierfysiotherapie. Hiervoor nam ik in januari 2019 mijn diploma in ontvangst. Ik volg met regelmaat cursussen om mijn kennis bij te houden en steeds meer te kunnen betekenen voor uw hond of paard. Van maart 2020 tot en met oktober 2023 heb ik in het bestuur van de NVFD gezeten om zo ook op een andere manier meer te kunnen betekenen voor het vak. Van 2020 tot en met  2021 heb ik gewerkt in het medisch centrum voor dieren op de afdeling orthopedie in Amsterdam waar veel revalidatie na operatie plaatsvind onder begeleiding van de dierenfysiotherapeut. Sinds 2022 ben ik aanwezig op de maandag en woensdag in het veterinair centrum in Zeist. Hier werk ik samen met de dierenarts onder andere voor revalidatie na operaties. Sinds 2024 ben ik hiernaast op maandagavond en vrijdagavond ook aanwezig bij Dierendokters Zeist.

Mijn cursussen

2018 Flexchair.
2019 Fascia Release hond.
2019 Anatomie, biomechanica en de invloed van zadels.
2020 Symposium, verschillende lezingen hond en paard.
2021 Houding en zit en de invloed op de beweging van het paard.
2021 Voeding voor de hond. 
2022 Webinar Horse-Rider Myofascial Connection - How are their bodies Connected?
2022 HD bij de hond.
2022 Ruitersport.
2022 Masterclass ademhaling bij de ruiter
2023 Joker
2023 Caudale hals van het Paard
2023 Ruiterrevalidatie
2023 Oncologie bij de hond

Mijn lidmaatschappen

NVFD

 "De NVFD is de beroepsvereniging voor dierenfysiotherapeuten.  De NVFD behartigt de belangen van haar leden, brengt dierfysiotherapie
breed onder de aandacht en informeert dierenartsen, eigenaren van dieren en
andere belangstellenden over voorzorg, indicaties en behandelingen.  De dierenfysiotherapeuten die lid zijn van de NVFD zijn deskundig. De NVFD leden hebben een moeilijke opleiding afgerond en door een puntensysteem voor de leden blijft de deskundigheid up to date."


Bij de NVFD ben ik een praktiserend lid.

Ik sta hiervoor geregistreerd in het diergeneeskunderegister onder nummer 666533.


Zorgnetwerk voor ruiters

"Stichting Zorgnetwerk voor ruiters (ZNVR) is een stichting met een landelijk netwerk voor zorgprofessionals die zich bezig houden met de zorg rondom de ruiter. In dit open netwerk staat kwaliteit en samenwerken voorop. De mensen die deel uitmaken van het ZNVR hebben aantoonbare affiniteit en ervaring met het begeleiden en behandelen van ruiters."

Bij het zorgnetwerk voor ruiters ben ik lid met een profiel op de zorgzoeker.