Flexchair

 

De Flexchair is een speciale kruk welke de rompcoördinatie kan meten in verschillende richtingen. Een goede rompcoördinatie is de basis voor een correcte zit tijdens het rijden. Alleen bij een goede rompcoördinatie en correcte zit wordt het paard op de juiste manier belast. Onder andere bij rug problematiek van het paard is het verstandig om dit onderdeel bij het onderzoek toe te voegen om hiermee recidiveren van de klachten bij het paard te voorkomen. 

 

De test van de Flexchair duurt 15 minuten. Hierin worden zowel de globale beweging als de coördinatie van de romp getest. Tijdens de test wordt erop gelet of bewegingen gemaakt kunnen worden, op welke manier dit gebeurt en of er ergens compensatiegedrag optreed.
 
Aan het einde van de test worden de resultaten met u besproken. Er kunnen vervolgens 3 dingen gebeuren.
 
1. U scoort goed, kan gecoördineerd en optimaal bewegen.
2. U scoort onvoldoende omdat u de romp bijvoorbeeld niet goed kan coördineren.
3. U scoort onvoldoende omdat u een bewegingsbeperking heeft. Meestal gaat dit gepaard met een verminderde coördinatie.
 
Vanuit de uitslag wordt met u een behandelplan afgesproken. Bij verminderde coördinatie kunnen we beginnen met een trainingstraject op de Flexchair tot het moment dat u de romp ook goed kan coördineren tijdens een dubbeltaak zoals stelling vragen. Is er ook sprake van een mobiliteitsbeperking dan starten we eerst een fysiotherapeutische behandeling om de blokkade op te heffen, hiervoor komt u in aanmerking bij uw verzekering indien u een aanvullend pakket heeft. 

De Flexchair kan worden gecombineerd met Joker voor een nog beter resultaat.